4e Generatie rietdekkers

De rietdekkers van Passie voor Riet houden zich al 4 generaties bezig met het vak van rietdekken. Van jongs af aan hebben zij naast een bouwkundige opleiding het vak van vader op zoon geleerd. De ervaring en vakmanschap ziet u terug in de mooie en goede afwerking van de randen, het aanbrengen of snijden van sierelementen in het dak, vernieuwen of verbeteren van de dakconstructie, het plaatsen van dakramen en in de kwaliteit van het geleverde werk.

Door deze jaren lange ervaring hebben wij al vele mooie
boerderijen, landhuizen, en villa`s mogen voorzien van een prachtige nieuwe rieten kap.
Daardoor leveren wij maatwerk voor elke klant.
Ook richten wij ons op het repareren en schoonmaken van het bestaande dak.
Voor meer informatie nodig ik u uit om verder te kijken op onze website,
of vrijblijvend contact op te nemen.
Zoals onze naam al zegt: Wij hebben Passie voor dit eeuwen oude Ambacht!

contact opnemen

Een goede dakconstructie voor een strak dak

Dakconstructie

Een goede vlakke dakconstructie is essentieel voor een lange levensduur van het riet. De vakmannen van Passie voor Riet maken of vervangen dakconstructies. Wij plaatsen een gedegen en doordachte onderconstructie volgens de nu geldende technieken.

Onder constructie werkzaamheden vallen ook het plaatsen van dakramen, kleine dakkappelen in het riet en buitenafvoeren voor luchtsystemen. Alles wordt mooi afgewerkt, gesneden en afgevlakt zodat water snel wordt afgevoerd. Hoe droger uw dak, hoe langer deze meegaat. 

Wij kunnen u adviseren over de mogelijkheden voor het vervangen of verstevigen van uw dakconstructie en het plaatsen van dakramen. 

Over het algemeen kan men stellen dat een dak zo steil mogelijk moet zijn om het water en bladeren die op het dak vallen zo snel mogelijk af te voeren. 
Houd het dak vrij van algen en mos, dit kunt u doen door elk jaar onderhoud te plegen. Een droog dak is ook ter bescherming van de onderliggende constructie of platen.

contact opnemen