Onderhoud verlengt de levensduur

De uitstraling van dit natuurproduct geeft karakter aan een pand en zorgt voor extra cachet met landelijke uitstraling.

Er komt namelijk heel wat kijken bij het aanbrengen van een goed en mooie rietgedekte kap. Een goed aangebrachte rietenkap biedt een lange levensduur.

Wij kunnen voor u uw dak schoonmaken, bijstoppen, randen afwerken, een gedeelte opnieuw dekken (doordekken), verwijderen van mos en alg of stoomcleanen.

Er zijn verschillende redenen om onderhoud te plegen aan uw dak:

1. De ouderdom van een dak
2. De liggings- of hellingshoek
3. Kwaliteit van het gebruikte riet

In de meeste gevallen is het zo dat elk rieten dak periodiek onderhoud vereist.

Een goed onderhouden dak is namelijk sneller droog,
wat resulteert in een mooier rieten dak
met een langere levensduur.

Schoonmaken en repareren

Bij het schoonmaken van uw dak verwijderen wij het mos en algen, het dak wordt op slechte plaatsen bijgestopt en zowel het dak als de dakranden worden glad en strak geklopt.

Het schoonmaken van een rieten dak doen wij met behulp van een simpel broodmes of een automatische heggenschaar. Met dit gereedschap wordt het laagje van mos en algen van het dak gesneden. Belangrijk is dat er niet te veel van het dak wordt gesneden, dit kost levensduur. Na het wegsnijden van dit laagje wordt het schone riet glad en strak geklopt met de rietklopper. Belangrijk is dat na het vlakkloppen, het oppervlak wordt schoongeveegd.

Na de werkzaamheden zal het dak weer sneller kunnen drogen en heeft het een langere levensduur. Ook krijgt het riet bijna de oude kleur terug en ziet het dak er bijna als nieuw uit.

contact opnemen

Onderhoud verlengt de levensduur van uw rieten dak,
waardoor u het vernieuwen nog even uit kan stellen.

Bijstoppen van uw rietendak

Soms is een rietendak op bepaalde plaatsen meer ingesleten. Daarom heeft het op die plaats meer aandacht nodig.

Dit kan komen door mos en alg groei op uw dak of door een slechte waterafvoer, waardoor het dak op die plaats eerder gaat slijten of rotten.

Op die plaatsen verwijderen wij het aangetaste riet en vullen wij die ruimte weer op met nieuw riet, waardoor u weer een gezond dak krijgt.

Dit wordt bijstoppen genoemd.

Afwerken dakranden

Het gehele dak wordt hierna weer glad en strak geklopt. Dakranden worden weer scherp en vlak geklopt.

Details laten wij weer strak in het dak weg vloeien. Denk hierbij aan dakramen,dakkapellen en dakdoorvoeren.

contact opnemen

Een goed doorgedekt dak gaat zeker nog 10 tot 15 jaar mee…

Doordekken van uw rietendak

Het doordekken kent een aantal voordelen t.o.v vernieuwen

Deze daken hebben zich kwalitatief in de loop der jaren al lang bewezen. Het riet is van dusdanige kwaliteit dat het vaak nog jaren mee kan na een flinke opknap beurt. U krijgt veel minder rommel in en om uw woning.

Met doordekken begin je onderaan en trek je steeds een laag van 28 cm terug. Het verweerde riet van deze laag wordt weggesneden en de rest wordt doorzeefd met nieuw riet. Hierna wordt de laag weer strak en vlak geklopt.

Een doorgedekt dak wordt al snel 22 tot 26 cm dik, een nieuw dak heeft een dikte van ongeveer 30cm dus u heeft bijna weer een nieuw dak!

contact opnemen

Verwijder regelmatig mos en algen..
een droog dak gaat jaren langer mee!

Mos- en algenbestrijding 

Mossen en Algen vormen na verloop van tijd een dichte laag op het rieten dak. Deze laag sluit het riet af van lucht en licht. Na een regenbui zal het riet langer nat blijven dan normaal. Riet kan slecht tegen vocht en zal onder deze laag dus versneld wegrotten. Het verwijderen van Mos noemt men ook wel kammen. Het verwijderen van beginnende algengroei kan door middel van een algendodende spray. Hierdoor zal de mosgroei stoppen en is uw dak weer klaar voor in ieder geval 1 jaar of langer.

Wanneer een rieten dak door algengroei groen wordt, is het aan te raden het riet te laten behandelen met een Speciale algendoder. Wanneer het rieten dak gespoten is, zal de algengroei stoppen. Voor een goed resultaat is het aan te raden een rieten dak jaarlijks te behandelen met een algendoder.

Reinigen met stroomcleaner

is uw dak sterk vervuild met een dikke snotlaag van alg,dan bestaat de kans dat een spray beurt niet het gewenste resultaat bied.

Deze daken maken wij schoon met een stoomcleaner. Wij beginnen boven aan en spuiten zo het alg van uw dak. Het mooie van deze manier van reinigen is dat alleen de alg word verwijderd en niet een laagje riet. 

Na de werkzaamheden zal het dak weer sneller kunnen drogen en heeft het een langere levensduur. Ook krijgt het riet bijna de oude kleur terug en ziet het dak er weer mooi uit uit.

contact opnemen