Schoonmaken van uw rieten dak doen wij vaak op de volgende manier.

Bij het schoonmaken van uw dak verwijderen wij het mos en algen, het dak wordt op slechte plaatsen bijgestopt en zowel het dak als de dakranden worden glad en strak geklopt.

Het schoonmaken van een rieten dak doen wij met behulp van een simpel broodmes of een automatische heggenschaar. Met dit gereedschap wordt het laagje van mos en algen van het dak gesneden. Belangrijk is dat er niet te veel van het dak wordt gesneden, dit kost levensduur. Na het wegsnijden van dit laagje wordt het schone riet glad en strak geklopt met de rietklopper. Belangrijk is dat na het vlakkloppen, het oppervlak wordt schoongeveegd.
Na de werkzaamheden zal het dak weer sneller kunnen drogen en heeft het een langere levensduur. Ook krijgt het riet bijna de oude kleur terug en ziet het dak er bijna als nieuw uit.
 

Bijstoppen van uw rieten dak:

Soms is een rietendak op bepaalde plaatsen meer ingesleten. Daarom heeft het op die plaats meer aandacht nodig.

Dit kan komen door mos en alg groei op uw dak of door een slechte waterafvoer, waardoor het dak op die plaats eerder gaat slijten of rotten.

Op die plaatsen verwijderen wij het aangetaste riet en vullen wij die ruimte weer op met nieuw riet, waardoor u weer een gezond dak krijgt.

Dit wordt bijstoppen genoemd.
 

Afwerken van uw rieten dak:

Het gehele dak wordt hierna weer glad en strak geklopt. Dakranden worden weer scherp en vlak geklopt.

Details laten wij weer strak in het dak weg vloeien. Denk hierbij aan dakramen,dakkapellen en dakdoorvoeren.